🍾 Bijna alles onder de €10,-
🍾 Niet lekker? Gratis omruilen
🍾 12 flessen = fles cadeau

Tabali, Pinot Noir Reserva Especial Vetas Blancas

Geur van kersen en specerijen, toast, aardbeien, frambozen, vanille, breed en complex.
Elegante smaak, zacht rood fruit, aard en licht kruidig met een fijne frisheid en een goede afdronk.

Lekker bij: carpaccio, kip, patrijs, kalkoen, zachte kazen.

Duif: Pinot Noir

 15,95

13 op voorraad

Over het wijnhuis
Tabalí is een pionier en icoon in de Limarí-vallei, Chili. Het wijnhuis onderscheidt zich door het unieke terroir van zijn wijngaarden en produceert karaktervolle wijnen die hun oorsprong weerspiegelen. Opgericht in 2002 door Guillermo Luksic, wordt het nu geleid door zijn zoon Nicolás Luksic, die de focus op kwaliteit en authenticiteit voortzet. Guillermo kocht in de jaren ‘90 de eerste Tabalí-wijngaard in Ovalle, naast de Enchanted Valley. De eerste Tabalí-wijnen, gelanceerd in 2002, kregen snel erkenning in Chili en internationaal. In 2009 verwierf Tabalí de Talinay-wijngaard, dicht bij de kust en UNESCO-beschermd gebied, waar uitzonderlijke Pinot Noir en Chardonnay werden geproduceerd. Tabalí bleef innoveren en breidde uit naar nieuwe terroirs, zoals de El Bosque-wijngaard in Río Hurtado op 1.600 meter hoogte (2010) en een exclusieve Cabernet Sauvignon-wijngaard in de Maipo-vallei (2013). Met wijngaarden van oceaan tot bergen biedt Tabalí unieke wijnen en streeft het ernaar een toonaangevend wijnhuis in Chili te zijn, bekend om zijn uitzonderlijke en onderscheidende aanbod.

Over de wijn
De wijn wordt gemaakt van druiven uit twee wijngaarden. 30% van de druiven van deze wijn zijn afkomstig uit de Talinay-wijngaard, op 12 kilometer van de oceaan, en 70% uit de Espinal-wijngaard, op ongeveer de dubbele afstand, op een oud rivierterras met rivierkeien en kalkhoudende klei. Een slimme combinatie van druiven met veel frisheid met druiven die wat meer rijkdom hebben, waardoor de wijn goede zuren krijgt en ook een mooie vulling en rijkdom. De oogst vindt plaats in de eerste week van april. De wijn ondergaat eerst een koude inweking van acht dagen, om het kracht en mooi fruit te geven. Daarna vindt de gisting plaats op roestvrij staal, gevolgd door een rijping van twaalf maanden op Franse eiken vaten. Dat levert een Pinot Noir op van grote klasse.

Ik wil per e-mail updates ontvangen

Vul je naam en e-mailadres in, dan stuur ik je een paar keer per jaar een e-mail met daarin nieuws, evenementen en nieuwe wijnen.