Over het wijnhuis
Cantina Tollo zag in 1960 het levenslicht, toen een groep wijnboeren besloot dat het tijd werd om de wijntraditie van de streek in ere te herstellen. In die tijd verlieten veel Italianen het platteland op zoek naar een betere toekomst in de steden. Het werd tijd voor verandering. De Abruzzen zit vol met coöperaties, waarbij de meeste zich vooral richten op kwantiteit in plaats van kwaliteit. Cantina Tollo pakte het vanaf het begin anders aan, juist om de Abruzzen weer aantrekkelijk te maken. Wat begon met 19 wijnboeren is uitgegroeid tot een groep van 800 vandaag de dag. Met een totaal bezit van 2700 hectare zijn ze groot, maar verliezen kwaliteit niet uit het oog. Cantina Tollo maakt goede, vriendelijke geprijsde wijnen, die op veel plekken in de wereld verkocht worden.
Wijngaard en regio
De wijngaarden van Cantina Tolla strekken zich uit over een oppervlakte van meer dan 2.700 hectare, van de kustheuvels tot de hellingen van de Maiella. De pecorino-druiven groeien voornamelijk in de Chieti-provincie, dichtbij de kust.
Vinificatie
Na de oogst worden de druiven ontsteeld en gekneusd. Ze ondergaan vervolgens een korte schilweking en zachte persing. Het sap wordt vergist in RVS tanks op een gecontroleerde temperatuur. Het resultaat is een fruitige wijn met aroma’s van citrus en tropisch fruit. Hoge doordrinkbaarheid!
Ik wil per e-mail updates ontvangen
Vul je naam en e-mailadres in, dan stuur ik je een paar keer per jaar een e-mail met daarin nieuws, evenementen en nieuwe wijnen.