Geur van citrusfruit, peer en perzik, rijpe appel, nectarine en wat vanille.
Rijpe smaak en weelderig, romig, aangenaam botertje, vet en rijp, exotisch, aromatisch en zacht, fijne balans tussen hout en fruit. Krachtige, droge witte wijn.
Druif: Chardonnay
€ 8,95
Op voorraad
Over het wijnhuis
Spier is een van de meest innovatieve wijnbedrijven van Zuid-Afrika, met een kelder die de afgelopen jaren volledig is gemoderniseerd en uitgebreid, om de grote ambities hier waar te maken. En in hetzelfde licht moeten we de uitbreiding zien van het wijngaardareaal met 100 hectare tot in totaal 400 hectare, waarbij de productie is gestegen met 100.000 dozen, meer dan een miljoen flessen. Om de totale productie te realiseren, worden ook nog druiven gekocht van andere producenten, maar wel alles onder volledige controle van het grote team van ervaren en talentvolle wijnmakers van Spier, onder leiding van de chef wijnmaker, Frans Smit. De wijnmakers hebben overal ter wereld geleerd en stage gelopen, om met hun ervaringen een hoge kwaliteit wijnen te kunnen maken.
Vinificatie
De eerste druiven worden al geoogst in februari, om te zorgen voor voldoende zuren en frisheid. De verschillende percelen zijn met de hand geoogst en de wijnen zijn apart gehouden, om op het laatste de beste blend te kunnen maken. De wijn wordt voornamelijk gemaakt en gerijpt op roestvrij staal. 5% van de wijn ondergaat een gisting en rijping op nieuwe Franse barriques, om hem net even dat aangename vleugje hout te geven, zonder dat het overweldigend overkomt. Subtiliteit is hier het handelsmerk. De druiven worden vergist op een lage temperatuur, waardoor de fruitige elementen, zoals citrus en perzik, perfect tot uitdrukking worden gebracht. Een tweetal maanden op de lie geeft hem dat heerlijke vetje dat wijnen van de Chardonnay zo getypeerd en aantrekkelijk maakt en waardoor ze ook zo goed te herkennen zijn.
Alle rechten voorbehouden | KVK: 93741383 | BTW: NL005039017B09
Ik wil per e-mail updates ontvangen
Vul je naam en e-mailadres in, dan stuur ik je een paar keer per jaar een e-mail met daarin nieuws, evenementen en nieuwe wijnen.