Over het wijnhuis
Bodegas Valdemar heeft in de Rioja een unieke positie. In de streek nemen de meeste bodegas hun druiven af van kleine boeren. Valdemar is een van de uitzonderingen. Het is een van de weinige bedrijven die werkt met druiven van de eigen wijngaarden. Zo wordt een perfecte controle over de kwaliteit van het aangevoerde fruit verkregen. Niet alleen kan voortdurend worden gewaakt over de groeiende en rijpende druiven, maar vooral ook kan men zelf exact het moment van plukken bepalen. Het bedrijf heeft een lange geschiedenis. Het werd gesticht in 1889, en in de jaren tachtig en negentig van de vorige eeuw heeft de nieuwe generatie Bujanda –Carlos, Jesus en Pilar- de zaken op de bodega voortvarend aangepakt. In de jaren tachtig werd een van de modernste wineries van de streek neergezet, met alle mogelijkheden om uitstekende, moderne wijnen te maken.
Wijngaard en regio
Druiven uit de Rioja Alevasa, het hoger gelegen stukje tussen Baja en Alta in.
Vinificatie
De druiven worden verwerkt tot een fruitige rode Rioja. Dat heeft mede te maken met de gehanteerde gistingsmethode. Net als in de Beaujolais wordt gebruik gemaakt van macération carbonique. Daarbij vindt de gisting met de schillen plaats in een afgesloten tank, onder een verhoogde koolzuurdruk. Het resultaat is lekker fruitig en open, wel met de typische kruidigheid van een Rioja. Een wijn om direct, en licht gekoeld te drinken.
Ik wil per e-mail updates ontvangen
Vul je naam en e-mailadres in, dan stuur ik je een paar keer per jaar een e-mail met daarin nieuws, evenementen en nieuwe wijnen.