Over het wijnhuis
Opgericht in 1892, vertelt Domaines Paul Mas tegenwoordig het verhaal van eigenaar Jean-Claude Mas, die pionier was op het gebied van de wederopbloei van de Languedoc als regio voor kwaliteitswijnen. Jean-Claude typeert zijn wijnen als ‘Le Luxe Rural’, landelijke luxe. Met internationale druivenrassen heeft hij de Languedoc ‘nieuwe wereld’-allure gegeven. En met zijn modieuze wijnen van lokale druiven, heeft hij het lokale karakter van de Languedoc weer hip gemaakt onder wijnliefhebbers.
Wijngaard en regio
Afkomstig van geselecteerde wijngaarden in de Languedoc. De bodem bestaat uit klei en kalksteen. Er heerst een mediterraan klimaat.
Vinificatie
De druiven worden apart gevinifieerd. Na de oogst vindt er een korte schilweking plaats voor Merlot en Grenache. Carignan en Syrah ondergaan een schilweking van 6 tot 8 dagen. Na de gisting worden de wijnen geblend en rijpt de wijn minstens vier maanden in RVS tanks. Het hele proces is er op gericht dat de wijn zijn fruit, concentratie en zachtheid behoudt.
Alle rechten voorbehouden | KVK: 93741383 | BTW: NL005039017B09
Ik wil per e-mail updates ontvangen
Vul je naam en e-mailadres in, dan stuur ik je een paar keer per jaar een e-mail met daarin nieuws, evenementen en nieuwe wijnen.