Over het wijnhuis
La Delizia is een grote en invloedrijke coöperatie uit Casarsa della Delizia in Friuli Venezia Giulia, opgericht in 1931 door zeventig druiventelers die hun krachten bundelden om samen betere wijnen te produceren en sterker in de markt te staan. Wat begon als een lokale samenwerking is uitgegroeid tot een collectief van circa duizend wijnboeren met samen 1700 hectare wijngaarden in de gebieden Friuli Grave en Friuli Aquileia. De naam “Delizia” verwijst naar de vruchtbare gronden tussen Casarsa en de rivier de Tagliamento, waar wijnbouw al generaties lang een belangrijke rol speelt. Door voortdurende investeringen in moderne wijntechniek – van een nieuwe bottellijn in de jaren vijftig tot de introductie van een mousserendewijnfaciliteit in 1981 – groeide La Delizia uit tot een van de grootste wijnbedrijven van Italië. Vooral de productie van Prosecco werd een speerpunt, versterkt door de erkenning van de nieuwe DOC Prosecco, waardoor de wijnen van La Delizia nationaal en internationaal een steeds sterkere reputatie hebben opgebouwd.
Vinificatie
Hij wordt gemaakt door de druiven op vat te laten gisten,en bij de tweede gisting op vat het koolzuur vast te houden en dit mee te bottelen op de fles, zodat hij zijn smakelijke mousse krijgt. Een heerlijk glas, fris, opwekkend en feestelijk. De aanduiding ‘Extra Dry’ wil zeggen dat hij bijna geen restsuiker heeft.
Ik wil per e-mail updates ontvangen
Vul je naam en e-mailadres in, dan stuur ik je een paar keer per jaar een e-mail met daarin nieuws, evenementen en nieuwe wijnen.