🍾 Bijna alles onder de €10,-
🍾 Niet lekker? Gratis omruilen
🍾 12 flessen = fles cadeau

Cava do Brut Rigol

Geur van Perzik, gele appel, biscuit, citrus, peer en meloen.
Smaakt fris en fruitig, mooie bruis, vriendelijk en zacht.

Druif: Macabeo, Xarel.lo, Parelada

 8,95

Op voorraad

Over het wijnhuis
Het Cava-huis Torre del Gall is een van de nieuwe sterren aan het Cava-firmament. Het huis bestond eigenlijk al langere tijd, maar was een bezit van het grote luxe-concern LVMH, Luis Vuitton Moët Hennesy. Hier besloot men zich echter te concentreren op de échte luxeproducten, waar Champagne er een van is, maar ‘gewone’ mousserende wijn dus niet. Om die reden werd besloten de producenten van mousserende wijnen onder de naam ‘Chandon’ af te stoten –in Spanje, maar ook in Argentinië. Het Spaanse Chandon werd overgenomen door Freixenet, de grote producent van Cava-wijnen in Spanje. Freixenet besloot het als een apart bedrijf, met eigen wijngaarden en een eigen naam voort te laten bestaan: Torre del Gall.

Vinificatie
De druiven komen van jonge stokken uit Penedès, het cava-gebied van Spanje, gelegen in het noordoosten van het land, boven Barcelona. Voor deze cava is uitsluitend gekozen voor de klassieke druivenrassen uit de streek: macabeo, xarel.lo, parellada. De Cava Rigol wordt gemaakt volgens de traditionele methode, dezelfde manier als champagne. Dat houdt in dat de wijn twee gistingen ondergaat. De eerste gisting vindt plaats in RVS tanks. Meestal worden druivenrassen en soms ook wijngaarden apart vergist. Daarna worden de verschillende wijnen gemengd tot ‘de perfecte blend’. Na de eerste vergisting zal de tweede gisting beginnen, die vindt plaats in de fles. Tijdens de tweede gisting ontstaan de bubbels. Na de gisting blijft de wijn nog 9 tot 12 maanden rijpen op de gistcellen om meer complexiteit te winnen.

Ik wil per e-mail updates ontvangen

Vul je naam en e-mailadres in, dan stuur ik je een paar keer per jaar een e-mail met daarin nieuws, evenementen en nieuwe wijnen.