Over het wijnhuis
De familie Masi is een wijnbouwfamilie in hart en nieren en maakt al wijn in de Chianti-streek sinds 1900. Het wijnhuis ligt in het bekende wijndorp Rufina, waar ze Chianti, Chianti Riserva en een aantal modernere stijlen maken. Bijvoorbeeld de Rosso di Toscana ‘Erta e China’, wat letterlijk ‘omhoog en omlaag’ betekent, refererend naar de handmatige oogst in de wijngaarden van Rufina. Daarnaast maken ze sinds kort ook een voor Toscaanse begrippen redelijk unieke Appassimento-stijl van Sangiovese en de ‘jammy’ Syrah, genaamd Contrappasso.
Wijngaard en regio
De druiven komen uit het productiegebied voor Chianti, met name uit de omgeving van Rufina. Paolo Masi werkt samen met wijnboeren en koopt jaarlijks hun druiven.
Vinificatie
De gisting vindt plaats op een gecontroleerde temperatuur tussen 23 °C en 25 °C.
Alle rechten voorbehouden | KVK: 93741383 | BTW: NL005039017B09
Ik wil per e-mail updates ontvangen
Vul je naam en e-mailadres in, dan stuur ik je een paar keer per jaar een e-mail met daarin nieuws, evenementen en nieuwe wijnen.