Over het wijnhuis
Vandaag de dag wordt Conte Leopardi gerund door Piervittorio Leopardi Dittajuti en werkt al in het bedrijf sinds de jaren ‘80, toen zijn vader het bedrijf nog leidde. Hij beschouwt de wijngaarden als de motor voor het wijnhuis. Alles wat ze in de kelder doen, hangt af van het werk in de wijngaarden. Conte Leopardi verbouwt zowel internationale als inheemse druiven op een totaal van 45 hectare wijngaarden aan de voet van de Monte Conero, vlakbij de Adriatische Zee.
Wijngaard en regio
Conte Leopardi is een wijnmakerij in de Italiaanse Marken. De bodem is rijk aan kalksteen en mergel. Het typisch mediterrane klimaat, met zijn zee-invloeden en temperatuurschommelingen, draagt bij aan de optimale rijping van de druiven.
Vinificatie
Na de oogst worden de druiven ontsteeld en voorzichtig gekneusd. De most wordt vergist in RVS tanks op een gecontroleerde temperatuur. De focus ligt op het bewaren van het bloemige en fruitige karakter van de druif en daarom worden er geen houten vaten gebruikt. De wijn rijpt nog zes maanden in RVS tanks en vervolgens nog drie maanden op fles. Het resultaat is een roodpaarse wijn met verfijnde aroma’s van viooltjes, rozenblaadjes en zwart fruit.
Ik wil per e-mail updates ontvangen
Vul je naam en e-mailadres in, dan stuur ik je een paar keer per jaar een e-mail met daarin nieuws, evenementen en nieuwe wijnen.