Over het wijnhuis
Spier is een van de meest innovatieve wijnbedrijven van Zuid-Afrika, met een kelder die de afgelopen jaren volledig is gemoderniseerd en uitgebreid, om de grote ambities hier waar te maken. En in hetzelfde licht moeten we de uitbreiding zien van het wijngaardareaal met 100 hectare tot in totaal 400 hectare, waarbij de productie is gestegen met 100.000 dozen, meer dan een miljoen flessen. Om de totale productie te realiseren, worden ook nog druiven gekocht van andere producenten, maar wel alles onder volledige controle van het grote team van ervaren en talentvolle wijnmakers van Spier, onder leiding van de chef wijnmaker, Frans Smit. De wijnmakers hebben overal ter wereld geleerd en stage gelopen, om met hun ervaringen een hoge kwaliteit wijnen te kunnen maken.
Vinificatie
Na het plukken ondergaan de druiven een koude inweking van twee dagen, om hem een mooie diepe kleur en veel fruit te geven. Tijdens de gisting wordt de wijn regelmatig over de schillen gepompt, eveneens om hem meer kleur te geven. Afronding vindt plaats door 20% op houten vaten van Frans eiken te laten rijpen, gedurende zo’n 8 tot 10 maanden, afhankelijk van de jaargang. Dat zorgt voor meer diepgang en complexiteit. De rest van de wijn rijpt op roestvrij staal met staven van Frans eikenhout, die hem nog wat extra houtaroma geven. Hout en fruit blijven zo perfect in balans.
Alle rechten voorbehouden | KVK: 93741383 | BTW: NL005039017B09
Ik wil per e-mail updates ontvangen
Vul je naam en e-mailadres in, dan stuur ik je een paar keer per jaar een e-mail met daarin nieuws, evenementen en nieuwe wijnen.